Grad i PKS dele Beogradski sajam

Bez autora
Jun 27 2011

Pregovori PKS i Grada Beograda o strateškom partnerstvu u Beogradskom sajmu privode se kraju i realno je da taj posao bude završen krajem godine. Logično je partnerstvo grada Beograda i PKS kao nacionalne poslovne asocijacije, kao i da se komora pojavi kao titular nad institucijom kao što je Beogradski sajam. Nije precizirano koliki bi procenat vlasništva Beogradskog sajma imala komora, a koliko grad, ali najbitnije je da će od toga veliku korist imati i Beograd i srpska privreda i Sajam. To je u ovom momentu najmanje bitno, da li će biti 51 odsto u vlasništvu grada i 49 odsto u vlasništvu komore ili obrnuto ili će biti 55 i 45 odsto, potpuno je nebitno. Bitno je da se identifikuje titular, kroz ove dve institucije. Promena vlasništva Beogradskog sajma koji je trenutno u "ustavno nepostojećoj" društvenoj svojini, značajno će povećati mogućnosti da se promoviše srpska privreda i da se na kvalitetniji način izbrendira, što je vrlo važno za unapređenje ukupnog privrednog ambijenta.

Grad i PKS dele Beogradski sajamPregovori PKS i Grada Beograda o strateškom partnerstvu u Beogradskom sajmu privode se kraju i realno je da taj posao bude završen krajem godine.

"Mislim da je logično partnerstvo grada Beograda i PKS kao nacionalne poslovne asocijacije, da se komora pojavi kao titular nad institucijom kao što je Beogradski sajam. Srpska privreda to zaslužuje i to nije nešto što nije viđeno u svetu", izjavio je predsednik PKS Miloš Bugarin.

Bugarin nije mogao da precizira koliki bi procenat vlasništva Beogradskog sajma imala komora, a koliko grad naglasivši da je najbitnije da će od toga veliku korist imati i Beograd i srpska privreda i Sajam.

"To je u ovom momentu najmanje bitno, da li će biti 51 odsto u vlasništvu grada i 49 odsto u vlasništvu komore ili obrnuto ili će biti 55 i 45 odsto, potpuno je nebitno. Bitno je da se identifikuje titular, kroz ove dve institucije", kazao je on.

Prema njegovim rečima, promena vlasništva Beogradskog sajma koji je trenutno u "ustavno nepostojećoj" društvenoj svojini, značajno će povećati mogućnosti da se promoviše srpska privreda i da se na kvalitetniji način izbrendira, što je vrlo važno za unapređenje ukupnog privrednog ambijenta.

"Nakon toga treba raditi na unapređenju međunarodnih sajamskih manifestacija, čemu PKS može da doprinese u značajnoj meri jer ima više od 70 sporazuma potpisanih sa međunarodnim institucijama i komorama iz 70 zemalja", rekao je Bugarin.

"Trudićemo se da od Beogradskog sajma napravimo jednu respektabilnu instituciju na svetskoj sajamskoj sceni gde pripada i gde je mesto takvoj instituciji", naglasio je on i podsetio da je strateško partnerstvo PKS i grada Beograda započeto pre godinu i po dana nakon neuspelog pokušaja privatizacije sajma.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik